Despre CEM

Centrul de Excelenta si Merit “Pro Piano – Romania”

A) Continutul, scopurile si cooptarea beneficiarilor „CEM – PRO PIANO-ROMÂNIA”.
B) Selectionarea si promovarea beneficiarilor.
CEM = Centrul de Excelenta si Merit este destinat, în principal, tinerilor muzicieni – interpreti vocali si intrumentisti – pian, vioara, suflatori, cu vârste cuprinse între 5 – 30 ani, care au obtinut rezultate deosebite la concursuri nationale, internationale, olimpiade, precum si tinerilor pianisti dornici sa-si prezinte si sa-si testeze în public nivelul si calitatea repertoriului parcurs.

CEM are doua componente, fiecare dintre ele având caracteristici specifice:

  1. Centrul de Excelenta se adreseaza tinerilor supradotati, talentelor de exceptie cu un palmares bogat de premii nationale si internationale
  2. Centrul de Merit se adreseaza unui numar mare de tineri muzicieni cu rezultate bune si foarte bune, dornici de progres si evaluare publica, inclusiv celor pentru care muzica este numai un hobby, o pasiune de suflet

Scopurile “CEM – Pro Piano Romania”

•  Centrul de Excelenta urmareste depistarea, selectionarea, ierarhizarea si promovarea tinerelor talente de exceptie , a copiilor si tinerilor supradotati, împreuna cu cei care i-au format: profesorii lor. Un alt beneficiu este oferirea unor posibilitati de afirmare pe plan national si international.
•  Centrul de Merit urmareste promovarea unui numar cât mai mare de tineri muzicieni instrumentisti cu rezultate bune si foarte bune, încurajind tinerii seriosi, muncitori, pasionati de muzica si dispusi sa-si dedice timpul liber studiul pianului. Acestora le oferim numeroase posibilitati de afirmare artistico-muzicale, în special in “atelierele muzicale”.

Cooptarea Beneficiarilor

Beneficiarii au obligativitatea sa devina membrii ai Fundatiei “PRO PIANO-ROMÂNIA”, calitate pe care o pot obtine prin depunerea unui dosar la sediul Fundatiei sau prin e-mail, continind o cerere de adeziune tip si un CV actualizat.

Cei care depun acest dosar inteleg ca au si obligativitatea participarii la una sau mai multe editii ale Concursului International “PRO PIANO-ROMÂNIA” sau  Festivalului “Prietenii muzicii”.

Cooptarea membrilor se face permanent, pe tot parcursul anului, iar excluderea unui beneficiar (pentru neîndeplinirea unor angajamente luate) se va face automat, de catre presedinta Fundatiei, fara posibilitati de constrângere sau pretentii din partea beneficiarului.

 

Selectionarea si Promovarea Beneficiarilor “Centrului de Excelenta”

•  selectia se face prin analizarea CV -ului doritorilor, a eventualelor recomandari primite de acestia de la profesori sau personalitati muzicale competente
•  rezultate f. bune la Concursul International “PRO PIANO-ROMÂNIA”, inclusiv la alte Concursuri Internationale.

Selectionarea si Promovarea Beneficiarilor “Centrului de Merit”

•  selectia este facuta atât prin rezultatele obtinute la Festivalul “Prietenii Muzicii – PRO PIANO-ROMÂNIA” (toate editiile, inclusive a rezultatelor obtinute la festivalurile din filialele de la Cluj-Napoca, Iasi, Sibiu).

Modalitati de Promovare

•  oganizarea unor recitaluri, concerte si spectacole de înalt nivel artistic pe tot parcursul anului,
•  organizarea unor numeroase “ ateliere muzicale ”, prin gasirea unor locatii cât mai bune, deosebite, atât în Bucuresti cât si în tara . Ani de-a rândul, numerosi tineri pianisti au dorit o posibilitate de “rodare” a pieselor însusite, cu scopul prezentarii lor la examene, concursuri nationale sau internationale. În acest sens le-am oferit sansa de a urca pe scenele unor studiouri de concerte din scoli si licee de muzica din Bucuresti sau din tara (Târgoviste, Sinaia, Busteni, Ploiesti), la Palatul National al Copiilor
•  prin adaugarea de noi locatii , pe langa cele de Parlamentul României, ArCuB, Casa Memoriala “George Enescu” din Sinaia, Muzeul Sutzu, Muzeul “George Enescu”- Palatul Cantacuzino din Buc, Ateneul român, Sala “Auditorium” a Muzeului National de Arta al României, Sala “Elvira Popescu” a Institutului Francez din Bucuresti, Casa de Cultura “Fr. Schiller”, Centrul Cultural al republicii Ungare, Palatul National al Copiilor, etc.
•  prin recomandari date celor mai valorosi muzicieni, în scopul obtinerii unor burse de studii în strainatate sau pentru programarea lor în Festivaluri nationale si internationale.
•  organizarea unor recitaluri în strainatate: primul recital a avut loc în luna aprilie 2006 în Italia – la Roma si Venezia. In anul 2007 au avut loc recitaluri în Italia (Venezia si Verona), în Germania (Berlin , în Ungaria (Budapesta). In anul 2008 – in Franta, la Ambasada Romaniei din Paris si la Parlamentul European de la Strasbourg.
• Tabara Muzicala de Vara,  incepind cu anii 2008 si 2009,  cu recitaluri în locatii deosebite (in Judetul Constanta

• realizarea unor CD-uri didactice (informatii suplimentare pe parcursul anului)